Kicsi bölcsesség

"Egy régi korszak lezárul, egy újabb megnyílik, a régi és az új között a különbség annyi, hogy az utóbbi magában hordozza az előtte való emlékét, s sosem felejti azt"

2007. augusztus 23., csütörtök

Szép emlékek




Volt is és van is..mindig így lesz..csak olyan rövid!Mondjuk kinek ez kinek az..attól függ, h ezt a meleg 3 hónapot hogyan töltjük el.Bnőm kiment tavaly Írórszágba..egész nyárra, csőszködni..sok gyerekre..Neki lassan telt el.

Ha táborban voltam régen, ha itthon vagyok néha, mint most..nekem akkor is csak pár nap,ami olyan gyorsan váltakozik, mint a reggeli ruhaválasztásom.

De ezt a néhány/kevéske 24 órát is lehet jól kihasználni..voltunk mi mindenfelé:Mások országában,hol egy szerény kikötő tengerpartján a teraszunkról néztük a csobogó vizet, láttam egy olyan várost,ami csak szállodákból és apartmanokból áll, amit egy 8 km-es strand és 5 nagy sétállóutca tarkít.
De jártam ide-oda Kishazánkban is..vagy csak úgy Danival kisvasúttal fől, libegővel le,vagy törzshelyünkön Sziszivel a Millenárisban, természetesen mindig a vizes fűben.

De a fő atrakció mindig Kedves kis telkünkön történik,Dömsödön, amit mindig köszöntünk, és búcsúztatunk, ha elhaladunk a falu végét-elejét jelző tábla mellett.

2 felvonása volt a nagy eseménynek. Az első héten, még a nyár közepette egyhetes csajbulit szerveztünk (a kajamenünket szervező pincérek örömére;))
Szerencsére nem részesültem a házigazda átkában,a házban jól működött a munkamegosztás az enyhe diktatúrámnak köszönhetően.
Legkedveltebb barátunk, az idő hál'istennek nem akadékoskodott, és a nagy kánikulát pont a mi hetünkre tervezte..így úgymondva kötelező volt állandóan a (tiszta holtágú) Dunában lenni.
Volt ott minden, átuszás, meg evezés, fröcskölés és elmerülés, ugrálás meg elnyúlás..
éééééss..A SZÖRFDESZKA!!
Nos..tudniillik, igen régi, még nagyobbacska példányról van szó.eredeti céljára már nem alkalmas, hiányzó részei miatt, amit egy szarka tulajdonságú ember magáévá tett...de kinek kell a tornázói tehettség, ahhoz h használjuk ezt a különleges vízi eszközt? bőven elég ha sak ráülünk...és hát igen, az lenne h ráülünk, és eveznénk(ha lenne evezőnk, de nincs mert elsülyedt, meg eltör, meg eltűnt, meg eldugtuk) szóval, csak kezünk segítségével lehetne előrébb és előrébb haladni....csak placcs..máris bele a vízbe, mert Ő a a nagyon Kedves, megmozdult, és hát nem olyan stabil kérem szépen már, az öreg deszka...nincs neki szárnya, ami egyensúlyozna.
Tudható tény(de ha még nem tudod, próbáld ki) h ha egy embernél többen tartózkodnak a fehér óriáson, elsősorban nekikezd a merülésnek..mármint nem a Némó kapitány féle alámerülésnek..Nem, dehogyis, nem tengervagyis Dunaalattijáró ez...csak egy egyszerű, de annál különlegesebb szörfdeszka. Csak úgy szépen, lazán..egy kis víz került pár centire föléje..amitöl az objektív kissé ..(NAGYON) instabil állaptba került. A víznek köszönhetően a tudat, h vha is előre, vagy hátra haladhatunk, olyan gyorsan elszállt, mint ahogy egy mozdulat hatásár mind ahányan voltunk beborultunk.
S mint ahogy a kisgyerek a cukros boltban meglát egy óriás nyalókát, és úgy véli, h ebédig el tudja nyalni úgy, h a a Mama fősztjét is meg tudja majd enni, úgy mi is gondoltuk..miért is ne próbálnánk meg mindannyian felállni Rá..hát..mindenkinek sose sikerült..a guggolásnál tovább nem jutottunk.......................................................................................

A második része már a családommal, és idén először Danival rendeződött le (haber ezt a felvonást sem a könyvecske szerint éltük meg)..
Deerről most csak annyit h :
"Horgászás-ázás-nevetéstől való fulladás-tabuzás-nha meg alkohol fogyasztás, amitől még nagyobb nevetés-de nem maradt el a pókoktól való félelem-és h a süniket véletlenül ufóknak tituláltuk... :D:D:D

Nincsenek megjegyzések: