Kicsi bölcsesség

"Egy régi korszak lezárul, egy újabb megnyílik, a régi és az új között a különbség annyi, hogy az utóbbi magában hordozza az előtte való emlékét, s sosem felejti azt"

2010. október 7., csütörtök

Tepsis Raffaello



Hagyomány nálunk, hogy ha a barátnőimmel találkozunk, akkor a házigazda süt valami finomságot az édesszájúak nagy örömére. Mindig kipróbálunk újabb és újabb ötletes recepteket, de a Raffaello az, amelyik a szívünkbe zárta magát.


Hozzávalók:
fehér tésztához: 5 db tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókusz reszelék, 2 ek rétesliszt, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 citrom leve
barna tésztához: 5 db tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 3 ek kakaó, 2 ek rétesliszt,
1/2 cs sütőpor
krémhez: 10 db tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 vanília puding
3 dl tej, 25 dkg margarin, 15 dkg cukor

Elkészítjük külön külön a két tésztát: a tojásfehérjét felverjük, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot. Megsütjük mind a két lapot 180 °C-on szúrás próbáig. Eközben elkészítjük a krémet: habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, a tejet és vaníliás cukrot és gőz fölött felfőzzük. Habosra keverjük a margarint, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk.
Miután megsültek a tészták, alulra helyezzük a fehér lapot, rákenjük a krém 2/3-át, majd ráhelyezzük a barna lapot, és arra a maradék krémet. Vastagon megszórjuk reszelt kókusszal.

Tipp fiúknak: Tálalás mellé szórjatok rózsaszirmokat
Tipp lányoknak: Próbáljátok ki pezsgő mellé, a boldogsághormonok megjelenése garantált!

Nincsenek megjegyzések: