Kicsi bölcsesség

"Egy régi korszak lezárul, egy újabb megnyílik, a régi és az új között a különbség annyi, hogy az utóbbi magában hordozza az előtte való emlékét, s sosem felejti azt"

2013. június 1., szombat

A horror babák földje

Horrorisztikus babák százait akasztották fel a fákra, némelyeknek csak a feje, vagy egy-egy végtagja van föltűzve. Az idő vasfoga is hozzájárult az eltorzult, félelmetes képhez: a babák megkoptak, szemük kiestek, szájukat befércelték. Mindezt egy halott kislány szelleméért. 







 A Mexikóvárostól délre található sziget közkedvelt turistalátványosság, azonban csak néhányan mernek a partjára lépni.


   A legenda úgy tartja, hogy 1951-ben a csatornánál játszott egy kislány, aki megcsúszott és beleesett a vízbe. Az arra járó Don Julian Santana Barrera meghallotta a kiáltozást, és segíteni próbált a kislánynak, azonban már nem tudta megmenteni. Nem sokkal később a férfi észrevett egy babát a csatornában, amit az elhunyt kislány játékának hitt. Mivel meg volt győződve róla, hogy a gyermek szelleme a szigeten ragadt, tisztelgésből felakasztotta a babát egy fára. 


Az idő múlásával Julian megszállottja lett a történteknek, és meg akarta menteni a halott lány lelkét a gonosz szellemekétől. A szigetre költözött, és zöldség-gyümölcs termesztésből próbálta finanszírozni az újabb játékok beszerzését. Mindet felakasztotta, hogy a gyermek beléjük költözhessen, és elbújhasson az ártó szellemek elől. Ötven éven keresztül gyűjtögette a babákat, mikor ő is meghalt. A történet szerint ugyanott találtak rá a holtestére, ahol a kislány megfulladt.  A legendát sokan cáfolják, ugyanis a kislány testét azóta sem találták meg. Talán az egész Julian kitalációja?




Mindenesetre a Babák Szigete létezik, és a férfi halála után a sajtó szenzációt csinált a helyből. A turistákat a csatornákon keresztül hajókkal viszik el odáig, de a legtöbben nem mernek kiszállni, mert meg vannak győződve róla, hogy a babák, mint szirének csábítják magukhoz, valamint suttognak és mozog a fejük is. A szellem békéjének érdekében pedig mindenki visz magával egy-egy babát, így tartva fent a legendát.



 Videó:

                                          LA ISLA DE LAS MUÑECAS

Nincsenek megjegyzések: